Back to All Events

Mister Motley: Boeklancering 3/3: De drang (n)iets na te laten

Niets kan eeuwig bestaan. Wijzelf niet, en de dingen die we maken evenmin. Hoe verhoudt de mens en de kunstenaar zich tot de angst voor eindigheid en het verlangen onderdeel uit te maken van de geschiedenis? Maakt een fysiek overgebleven schilderij de maker onsterfelijk of schuilt échte schoonheid juist in wat niet zicht– of tastbaar is?

Op zondag 2 juni organiseert Mister Motley een middag samen met De Brakke Grond getiteld: 'De drang (n)iets na te laten'. In de Tuinzaal zal kunstenaar Gijs Frieling een muurschildering creëren en vervolgens langzaam weer –alsof het nooit bestaan heeft- ongedaan maken. Kunstenaar en muzikant Rosalie Wammes zal zowel met haar harp als met elektronische samples een performatieve bijdrage leveren.

'De drang (n)iets na te laten' is het derde en laatste deel van een serie momenten om Mister Motley's publicatie 'Dit is een vertaling' te vieren. In dit boek worden de mooiste artikelen van de afgelopen jaren van het kunsttijdschrift uitgelicht én gloednieuwe verhalen verteld. Het is een publicatie waar kiezen, het in- en uitsluiten van informatie en het sleutelen aan een verhaal samensmelt met de kunst en het kunstenaarschap.

Zondag 2 juni
10:00 - 16:00
Nes 45, Amsterdam

Entree: gratis